Poké bowl met gebakken zalm

Soms krijgen we een recept in onze schoot geworpen door een van onze klanten. Die wees ons specifiek naar een poké bowl met zalm. Een heerlijk recept op eefkooktzo.nl . We hoefden geen 2x te kijken om dit recept te gaan maken. Net even weer wat anders en óóów zo lekker!

Bereiding:

1.Laat de sushi rijst 15 minuten wellen in koud water. Spoel het daarna om en doe er 300 ml water bij. Breng aan de kook, zet het vuur laag en kook de sushi rijst in ongeveer 10 tot 15 minuten met de deksel op de pan gaar.

2. Meng in een kommetje 1 eetlepel azijn en 1 eetlepel suiker met elkaar en schep dit door de gare sushi rijst. Laat de sushi rijst daarna volledig afkoelen.

3. Ondertussen meng je alle ingrediënten voor de marinade van de zalm door elkaar en verdeel je dit over de zalm. Laat de zalm bij voorkeur minimaal een half uur marineren.

4. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte en bak de zalmfilets in ca. 15-20 minuten gaar in de oven.

5.Als de sushi rijst afgekoeld is en de zalm gaar, gaan we de poké bowls opmaken.

6. Snij de avocado in dunne plakken en de mango in blokjes.

7. Verdeel de sushi rijst over 2 kommen evenals de mango blokjes, avocado en edamame. Je kunt de zalm er in zijn geheel heel opleggen of met een vork in stukjes “snijden”.

8. Garneer naar smaak met tuinkers en sesamzaadjes.