Broccolirijst met Hollandse garnalen

We hebben weer iets leuks gevonden! Snel en makkelijk te maken. Koohydraatarm en fris, ideaal als een lichtere maaltijd of lunch. Ook wanneer afgekoeld nog zeer smakelijk, dus ideaal nog voor de volgende dag.

Aan de slag met: Broccolirijst met Hollandse garnalen.

1.Snipper de stronk van een broccoli in kleine stukjes ter groote van een doperwt.

2.Kook de broccolirijst in ruim water gaar. Giet af en laat uitlekken.

3.Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de gesnipperde ui en ansjovis tot de ansjovis gesmolten is en de ui glazig is.

4. Voeg de broccolirijst en doperwten toe aan het uienmengsel en roerbak nog een paar minuten op hoog vuur.

5.Maak ondertussen een dressing van twee eetlepels citroensap, drie eetlepels olijfolie, dille, peper en zout. Meng de dressing door de broccolirijst en serveer met Hollandse garnalen.

 

Ps: houd u niet van ansjovis? Vervang deze dan door een blikje tonijn.