Voor de maand april, maand van de asperges! En wat is nu lekker bij asperges? Bingo, fijne zalm! Dus hierbij een beproefd recept wat het elk jaar goed doet in onze eigen keuken.
Aan de slag met: Asperges met zalm en bieslooksaus.
1. Verhit een beetje olie of boter in een pan en voeg de krieltjes toe en bak deze krokant. Schil ondertussen de asperges en snijd de laatste 3 cm er af.
2. Breng een pan water aan de kook met een scheut melk en snufje zout. Als je geen aspergepan hebt, gebruik dan een grote soeppan waar de asperges in kunnen liggen.
3. Doe de aspgerges in de pan en kook ze 7 minuten en laat ze daarna nog 5 minuten nagaren in het water.
4 .Schep ondertussen ongeveer een soeplepel van het kookvocht in een pannetje en voeg de creme fraiche toe en roer tot deze is opgenomen. Knijp de citroen uit bij de saus. Breng het mengsel net aan de kook en voeg de maïzena opgelost in een paar druppel water toe en laat de saus indikken.
5. Breng de saus op smaak met peper, zout en fijngehakte bieslook. Schep de asperges voorzichtig uit de pan en wikkel er een stukje zalm omheen.
Serveer de asperges met zalm met de gebakken krieltjes en de bieslooksaus.