Zalm uit de oven met zoete aardappel

Denk niet te moeilijk! Deze super makkelijke traybake met zalm is een kwestie van alles op een bakplaat of ovenschaal doen en in de oven schuiven. En het is al met al een smakelijk recept!

Aan de slag met: Zalm uit de oven met zoete aardappel

1. Verwarm de oven op 200 graden. Schil de zoete aardappel en snijd in stukjes van ca 2 a 3 cm. Leg in een ovenschaal en besprenkel met een beetje olie, peper en zout. Bak de zoete aardappelblokjes 10 minuten.

2. Doe de tomaatjes, asperge tips en grof gesneden rode ui in een kom en besprenkel ook met een beetje olie en zout.

3. Bestrooi de zalm met wat Lemon pepper. Je kunt ook wat zwarte peper met citroenrasp gebruiken i.p.v. deze kruiden.

4. Haal de zoete aardappel uit de oven en voeg de tomaatjes, asperges en rode ui toe en schep er doorheen. Leg de zalm er tussen en zet de bakplaat nog 12 minuten in de oven op 200 graden. De zalm mag nog iets rosé zijn van binnen.

Super lekker en zooooo simpel!