Vis, één keer per week is de aanbevolen hoeveelheid, maar het grootste deel van de Nederlanders lukt dat niet. Wellicht omdat mensen niet willen, maar eerder het bereiden zich moeilijker voorstellen dan het daadwerkelijk is. Terwijl het bereiden van een visje zo makkelijk kan zijn. Met het volgende recept van een forelletje uit de oven kan je scoren. Iedereen krijgt zijn eigen pakketje met vers gestoomde groenten en een heerlijk visje.
Aan de slag met: Forelpakketje uit de oven
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Scheur twee stukken aluminiumfolie af die langer zijn dan de forel. Je gaat hem helemaal inpakken, dus neem voldoende folie.
2. Spoel de forel goed af onder stromend water en dep droog met wat keuken papier. Leg de forel op een vel aluminiumfolie en vul zijn buik met de verse kruiden en één of twee partjes citroen. Strooi/wrijf daar ook een beetje zout en verse peper in.
3. Verdeel de wortelstukjes tussen de twee vellen en leg daar nog wat extra takjes verse kruiden en partjes los bij. Knijp per forel dat apart gehouden partje citroen uit over de vis. Nog wat verse peper en een beetje zout en sluit af met wat druppels olijfolie over de forel.
4.Vouw het aluminiumfolie helemaal dicht en schuif beide forel pakketjes ( in een ovenschaal ) in de oven. Na een minuut of 20-25 zijn de forellen gaar.
Ondertussen heb je natuurlijk al een salade gemaakt. En meer heb je ook niet nodig, salade en forel is meer dan genoeg, echt!
Eet smakelijk!