Van het weekend hadden we niet zoveel zin in veel poespas te maken in de keuken. Een patatje met een burger was al wat we dachten nodig te hebben. Toch nog even kijken naar een leuk recept, en dat was een mooie vondst! De burger zelf bereiden is even wat meer werk dan alleen het afhalen, maar het is de (makkelijke) moeite waard geweest!
Aan de slag met: Broodje tonijnburger
1* Begin met het snipper van een halve rode ui. Laat de tonijn alvast uitlekken.
2* Doe de tonijn in een diepbord en breek hierboven het ei. Voeg de kruiden (zout, peper, peterselie) toe samen met de gesnipperde ui en wat paneermeel, net zoveel tot je er met je handen ‘stevige’ burgers van kunt vormen.
3* Doe een scheutje olie in een pan en bak de tonijnburgers ongeveer 3-4 minuten per kant.
4* Bak ondertussen de broodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5* Vervolgens snijd je de tomaat en avocado in plakjes. Besprenkel de plakjes avocado eventueel nog met wat citroensap om te voorkomen dat ze bruin worden.
Tip: Beleg de broodjes met een beetje veldsla, plakjes tomaat, de tonijnburgers en avocado. Eventueel kun je er nog lekker wat knoflooksaus overheen doen.