Menig topkok heeft ze weleens op zijn menu gezet, een zalmbonbon. En niet dat wij hobbykoks onszelf als chef-koks beschouwen, maar dit was echt onmeunig lekker!
Aan de slag met: zalmbonbon met tartaarsaus.
1. Bekleed 4koffiekopjes of timbaaltjes met vershoudfolie. Laat de folie over de rand hangen. Bekleed de kopjes met zalm.
2. meng de mayonaise met de crème fraiche, het citroensap, de helft van de sjalot, de peterselie, de bieslook, augurk en de kappertjes. Breng de tartaarsaus op smaak met zout en peper. Schep in elk kopje een lepeltje tartaarsaus.
3. Hak de kruiden grof. Meng de kruiden met de rest van de sjalot, de olijfolie en zout en peper naar smaak. Houd een beetje salade apart voor de garnering. Verdeel de rest van de kruiden salade over de kopjes, druk licht aan en vouw de overhangende zalm erover.
4. ‘Stort’ de zalmbonbon op 4 borden en garneer met de apart gehouden salade. Serveer de rest van de tartaarsaus erbij.
Tip: lekker met ciabatta.