De meerval is van oorsprong een Afrikaanse vis die in de jaren 80 naar Nederland is gehaald. Vette vis is rijk aan visvetzuren die goed zijn voor hart en bloedvaten. Lekker gezond dus. Laatste zondag hebben we deze vis in combinatie gebruikt met pasta, prei en tomaatjes. Het is een makkelijk en simpel recept wat niet aan uw aandacht mag ontsnappen.
Aan de slag met de: Pastasalade met gerookte meerval(filet).
1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de pasta in 8 minuten beetgaar. Giet daarna het water af en laat even uitdampen. Druppel wat olijfolie extra vierge ervover.
2. Pel intussen de rode ui en snijd in halve ringen. Snijd de prei in de lengte doormidden en snijd klein. Was de prei in een vergiet onder de kraan. Verhit olie in een bakpan en bak de ui en prei op een middelhoog vuur zacht in circa 10 minuten.
3. Roer de crème fraîche met een scheutje water los en breng op smaak met zout en peper en olijfolie extra vierge. Pel de knoflook en pers erboven uit.
4. Was de cherrytomaatjes en halveer ze. Snijd de gerookte meerval in smalle reepjes.
5. Meng alle ingrediënten door de pasta en schep de crème fraîche erdoor.
Tip: Ook erg lekker met verse basilicum of Italiaanse kruiden.