Broccolirijst met zalm

Het laatste weekend hebben we weer een recept gekozen wat past in het plaatje van goed en lekker eten. En een verrassend simpel gerecht mag je dit zeker wel noemen!

Aan de slag met de: Zalm met broccolirijst.

1. Pers de limoen uit en meng het met de tereyakisaus. Hak de halve rode peper fijn en meng deze hier ook door. Bestrijk de zalmfilets royaal met deze saus.

2. Verhit een beetje olie in de pan. Leg de besmeerde zalm in de pan en bak deze 3 minuten aan elke kant. Bestrijk eventueel tijdens het bakken de zalm nog met extra saus.

3. Kook ondertussen de broccolirijst gaar in een pan met water. Giet de rijst af en serveer deze op een bord met de zalm en garneer het geheel met sesamzaad, kiemen en wat ringetjes rode peper.

 

Eet smakelijk!

Tip: de zalm kun je ook marineren van te voren en een nachtje in de koelkast leggen. Zo krijg je een nog intensere smaak!