Het vlees van de roodbaars is smakelijk en matig vet. Meestal koop je de roodbaars als filet waar geen spoortje rood meer aan te ontdekken is. De schubben zijn namelijk erg hard en hebben stekels. Het visvlees is stevig, met een goede smaak. Wie deze soort nog nooit heeft gegeten, waar wacht je nog op! Je zult niet teleurgesteld worden.
Aan de slag met de: Roodbaarsfilet op kruidencouscous.
1* Besprenkel de roodbaarsfilets met citroensap. Meng 2 eetlepels olijfolie met paprikapoeder, peper en zout. bestrijk de filets met dit mengsel en laat ze even liggen.
2* Doe de couscous in een kom, voeg 250-300 ml water toe, laat de couscous wellen of volg de aanwijzing op de verpakking. (De couscous kan warm of koud als salade geserveerd worden.)
3* Rooster de visfilets in een hete grillpan mooi bruin en net aan gaar, ca. 3 minuten per kant. Meng intussen de rest van het citroensap met 3-4 eetlepels olijfolie en schep deze dressing met de bosuitjes, munt, peterselie, tomaten en olijven door de couscous. Serveer de couscous met de roodbaarsfilets erop.
Tip: De roodbaarsfilet kan ook worden gegrild onder een hete ovengrill of op de barbecue.