Roze salade met biet, roodlof en gestoomde makreel

Makreel. Het schoolvoorbeeld van goede en gezonde vis, want: vol goede vetten. En omdat deze vis van zichzelf zoveel smaak heeft, is makreel een vis die niet veel meer nodig heeft. Maar uiterst geschikt voor menig gerecht! Gerookt doet ie het goed op een broodje, in een sandwich of een salade. Of verwerk het in een pasta of ovenschotel. Stomen kun je deze vette zwemmer trouwens ook. Of barbecueën: lekker!

En dit gerecht is in al zijn eenvoud een ware verrijking voor de makreel!

1. Kook de ongekookte bieten ongeschild in ruim water met wat zout in een afgesloten pan gaar. Ontvel en snij in kleine blokjes.

2. Meng de appelblokjes door de bietjes en roer de zure room erdoor en wat van de fijngehakte dille. Breng op smaak met peper en zout.

3. Verdeel een paar rauwe roodlofblaadjes over de borden. Leg er wat van de bietensalade op en versier de borden met grove stukken makreel, kappertjes, dillen en (optioneel) shiso purple.

Tip: u kunt natuurlijk ook gewoon een zakje voorgekookte rode bieten kopen en die in blokjes snijden.