Gisteren hadden we niet heel veel inspiratie voor een recept. Dus we hebben een gouden ouwe uit het boekje gehaald. En omdat deze telkens ons weer zeer goed bevalt, vinden we dat we dit rustig weer aan u mogen mededelen.
Dus bij deze. Geniet
1. Wrijf de tonijn in met balsamicoazijn en 1 eetlepel olijfolie en laat de moten even liggen.
2. Snijd de paprika’s in stukjes. Pel en snipper de ui. Verwarm de rest van de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook zachtjes aan. Schep de paprika en oregano erdoor, voeg de sherry toe en laat het geheel 4-6 minuten zachtjes pruttelen.
3. Verwarm de grillpan tot deze goed heet is en rooster de tonijnmoten in 4-6 minuten mooi bruin. Keer ze pas als de tonijn vanzelf van de ribbels loslaat. Pureer in tussen het paprikamengsel met een staafmixer en breng de saus op smaak met zout en peper.
4. Leg de tonijnmoten op vier borden, bestrooi ze met wat zout en peper en schep de saus erover.
Lekker met pasta en een salade van groene groenten (sugarsnaps, broccoli, sperziebonen) en een dressing van olijfolie en balsamicoazijn.
Tip:
Vervang de sherry door witte wijn of visbouillon.
Vervang de oregano door gedroogde tijm.