Dorade op een bedje van ratatouille

Dorade, ook wel bekend als zeebrasem is een vis die vaak op het menu kan staan. De goed vertegenwoordigde populatie maakt het een ideale vis om met enige regelmaat terug te laten komen op het menu. Een vis met een stevige en volle smaak wat uitstekend geschikt is voor menig recept!

1.Verwarm de oven voor op 180C


2.Snijd de stukken courgette, aubergine en tomaten in gelijke stukken. Snijd de ui door de helft, en dan in vieren en haal de ui los, zodat er “rokken” ontstaan. Hak de teentjes knoflook fijn en roerbak dit samen met de gesneden groenten voor 5 minuten.

3. Doe dit in een ovenschaal met wat peper en zout naar smaak.Hak de oregano fijn en schep 2el hiervan door de groenten.

4. Bestrooi de doradefilets aan beide zijden peper en zout naar smaak. Leg deze bovenop de groenten. Bestrooi het geheel met de kaas vermengd met de paprikapoeder.

5.Schuif de schaal in de voorverwarmde oven. Stoof de dorade met de ratatouille in ongeveer 8 minuten klaar.