Soms zoeken we inspiratie op andere site’s of boeken. Deze keer wel met de gedachte dat we een gerecht op tafel wouden dat ons zeker niet nog volslanker zou maken, maar wel lekker in de smaak zou vallen. Zo zijn we op dit recept uitgekomen. Een smaakvolle maaltijd vol energie wat niet zwaar op de maag ligt!
Aan de slag met: Kabeljauw met zoete aardappel van de bakplaat.
1. Snij de zoete aardappelen, paprika en lente‑ui in stukjes. Rits de rozemarijnnaaldjes van de takjes. Meng alles met olijfolie, bestrooi met peper en zout en verdeel over een diepe bakplaat. Laat ca. 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C voorgaren. Schep regelmatig door.
2. Hak de peterselie, knoflook, kappertjes en ansjovisfilets. Kneus het venkelzaad grof. Meng alles met de pijnboompitjes en 1 koffielepel citroenschil.
3. Verdeel de kabeljauwfilet in 4 porties. Besprenkel elke portie met citroensap, bestrooi met peper en zout en leg er wat van het kruidenmengsel op.
4. Schenk de groentebouillon bij de voorgegaarde groenten, leg de vis op de groenten en laat nog 10-15 minuten in de oven garen. Schep de groenten met kookvocht en vis op borden.